сряда, 26 март 2008 г.

Интернет как и защо?

В предната статия публикувах информация за перипетиите през които е минало човечеството до възникването на Интернет като технология. Тук ще се опитам да разясня как ще се наложи Интернет и защо ще стане това.

Интернет като мрежа от компютри ползващи се от потребители заема все по сериозно място в човешките взаимоотношения. Вече е съвсем нормално човек да си търси работа по Интернет, да си попълни автобиография и тя да е видима за множество работодатели. Само се един клик той може да избира между множество оферти. Имоти, автомобили, стоки за бита, подарък за любим човек, всичко това е просто и лесно. Искаш да сготвиш нещо, рецепти колкото си щеш. Седиш си пред компютъра и те се яде пица, готово. Търсене на информация за определен предмет, ами Интернет разполага с чудесни инструменти за търсене. Музика фрееее, филми още повече, книжки бол. Какво да каже човек? Пълна свобода. Искаш да се изразяваш и твоите мисли да достигнат до други хора, ползваш блог. Пропуснал си нещо по телевизията, клипове колкото искаш. Хороскопче, имаш го веднага. Туристически оферти, валят отвсякъде. Радио, който не е искал, той не си е направил. Искаш да си говориш с някой, Скайп е насреща. Олее, бог е изсипал своите дарове чрез Интернет.

Какво предлага старата икономика? Филми плащаш или гледаш по телевизията след 10 години. Музика 20 лв. диска. Книжка пак плащаш. Библиотека губиш часове. Хороскопи, какво е това нещо. Поща, мъка, мъка. Телефон, ох пак ми олекна джоба. Изпуснах нещо по телевизията, ами да не си спал. Радио, само Лили Иванова не може без него. Каквото и да си говорим някои трябва да измисли песен „Без Интернет не мога”.

Няма коментари: